1. Eğer birisinin sizin isteğinize göre davranmasını istiyorsanız, ona emir verdiğinizi hissetirmemelisiniz. Mesela bir kişiyi ya da arkadaş topluluğunuzu sizin istediğiniz mekana götürmek istiyorsanız. Onlara “hadi şuraya gidelim” demek yerine, laf arasında fazla belli etmeden gideceğiniz yerin iyi yönlerinden bahsedin. Ardından bir kaç dakika sonra karşınızdakilere sizin gitmek istediğiniz yer ile başka bir yer arasında seçenek sunun. Bu şekilde seçenek sunarak sorduğunuzda karşınızdakiler kontrolün kendinlerinde olduğunu düşünecek ve sizin daha önce laf arasında yaptığınız olumlu telkinlerden ötürü biliçaltı düzeyinde sizin seçtiğiniz mekana gitmek isteyeceklerdir.
2. Masanızda ya da yakın çevrenizde oturan birinin size bakıp bakmadığını merak ediyorsanız, yakın aralıklarla esneyin. Eğer birisi size gözetliyorsa, o kişi de istemsiz olarak esnemeye başlayacaktır.
3.Eğer karşınızdaki kişinin size güvenerek kendini daha fazla açmasını istiyorsanız, onun sözlerini ona kendi kurduğunuz cümlelerle tekrar söyleyin. Bu karşınızdaki kişide onu çok iyi dinlediğiniz ve aynı zaman da çok iyi anladığınız izlenimini yaratacak ve karşınızdaki kişiyi aynı kafa yapasında olduğunuza inanarak size kendini daha fazla açmaya başlayacaktır.
4. Eğer bir kişinin size karşı olan bir soğukluğunu sezdiyseniz ve o kişinin sizden hoşlanmasını istiyorsanız, ondan hemen gerçekleştirilebilecek çok basit bir iyilik isteyin ve ardından güleryüzle teşekkür edin. Örneğin masayı biraz ileri itmesini, ya da tuzu uzatmasını isteyin ve ardından teşekkür edin. İnsanlar, kendilerine teşekkür edildiğinde içgüdüsel olarak kendilerini yeterli, başarılı yani iyi hissederler ve dolaylı olarak kendilerini iyi hissetmelerine sebep olan kişileri biliçaltı düzeyde daha sıcak görürler.
5. Eğer karşınızdaki kişi veya kişileri kendinize inandırmak istiyorsanız, konuşmanız esansında evet anlamına gelecek şekilde fazla belli etmeden kafanızı aşağı yukarı sallayın. Bir süre sonra karışınızdakilerin sizinle aynı fikir de olmaya daha eğimli olduğunu farketmeye başlayacaksınız. Aynı zaman bu yolla karşınıdaki kişinin güvenini de kazanabilirsiniz. Eğer karşınızdaki kişilerle aranızda bir bağ kurmayı hedefliyorsanız, hayır anlamına gelecek şekilde kafanızı iki yana sallamamaya dikkat edin.
6. Eğer insanların bahsettiğiniz şeye inanmasını istiyorsanız, herkesin bildiği ve saygı duyduğu bir toplumsal figürün o konu ile ilgili ve sizin düşüncenizi onaylayan bazı sözlerinden alıntı yapın. Einstein, Tesla gibi bilim insanları böylesi durumlar için çok uygundur. Bunu sebebi ise insanların çoğunlukla kendini kanıtlamış ve toplum tarafından saygı gören kimselere bilinçaltı düzeyde güveniyor olmaları ve kendi düşüncelerinin, bu seçkin kimselerle yarışamayacağını kabul etmeleridir.
7. Klasik ve en bilinen psikolojik hilelerden biri ise elleri sıcak tutmaktır. Eğer yeni biriyle tanışırken size karşı daha olumlu bakmasını istiyorsanız, tokalaşmadan önce ellerinizi ısıtın. Bilinçaltı düzeyde insanlar elleri sıcak olan biriyle tokalaştıklarında kendilerini daha rahat ve güvende hissederler. Bu hile, bir şekilde ellerinizi düzenli olarak sıcak tutabilirseniz, herkesin ellerinin soğuk olduğu kış aylarında size üstünlük sağlayacaktır.
Kaynak: filoji.com/cevrenizdeki-insanlari-yonetmenizi-saglayacak-7-bilincalti-numarasi-ve-psikolojik-oyun/