İnsan beyni üzerinde araştırmalar yapıldıkça şaşırtmaya ve hala bilim adamlarının ilgisini üzerine çekmeye devam ediyor. İnsan düşünce gücüyle neler yapılabilir
Beden Üzerindeki Etkisi
Yapılan araştırmalara göre insanın ağrıyan bir bölgesi olduğunda yapacağı ilk fiziksel hareket ağrıyan bölgeyi eliyle kapatmaktır. Bunun yapılması beden de düşünce gücünü de tetikliyor. Beyindeki bedensel duyumsal kortexin etkilenmesi kişinin bu fiziksel hareketiyle hızlanıyor. Kişi dikkatini bu noktada yoğunlaştırması düşünce gücünü harekete geçiren en büyük etken.
Düşünce gücümüzün vücudumuza etkisi bu kadar büyükken pozitif düşünce gücü nasıl bir katkı sağlayabilir? Fiziksel olarak yaklaşırsak insan vücudunun yapılan deneylerde kendini korumak adına hastaymış gibi tepkiler verebildiği yönündedir. Bunu ifade eden bir başka deneyden bahsedelim.
Üç noktandan parmağımızı temas halindeyken tek noktandan ısı veriliyor fakat vücudumuz aynı direnci her noktada gösterip her parmak su topluyor diğer iki uç soğuk olmasına rağmen. Bu da düşünce gücünün bir getirisi olarak düşünebiliriz. Hastalandırmaya gücümüz yetiyorsa bunun tam tersi olarak iyileşmek içinde düşünce gücünü kullanmak mümkündür.
Düşünce gücümüzü sadece sağlıkla sınırlamamak gerek hayatın her alanın başarıya giden yol doğru motivasyon ve pozitif düşünceden geçer.
Ruh Sağlığı Üzerindeki İyileştirici Etkisi
Sağlıklı bir bedene ve ruh sağlığına sahip olmanın ön koşullarından biri de sağlıklı çevre ve insan iletişimidir. Bunun için özellikle kendimizi ve bedenimizi iyi tanımamız gerekmektedir. İnsanın düşünceleri ve bedeni arasında çok hassas bir denge vardır. Olumlu düşünceler içersinde olduğumuz zamanlarda buna göre bedenimizde salgılanan hormonlar ve miktarları değişim gösterir.
Olumlu düşünce hormonlarımızda da olumlu etkiler sağlar. Kalbimizin sinir sistemimizin çalışmasında etkisi vardır. Ayrıca beynin kimyasal değişimini de olumlu yönde etkiler. Hastalığımız varsa ona karşı daha güçlü bir savunma sistemi oluşturur. Kendimizi daha az yorulmuş daha güçlü ve dirençli hissederiz. Bunlara bağlı psikolojik olarakta olaylara karşı tavrımız olumlu yönde ilerler.
Pozitif Düşünce Akışı İçin Beyninizi Nasıl Yönetebilirsiniz?
Pozitif düşünce ve beyin gücü birbiriyle yakından ilgili olan iki temel konu olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan son araştırmalara göre, beyin dalgalarınızın frekansını kontrol ederek, daha pozitif, daha yaratıcı ve evrenle daha barışık olabilmeniz mümkün olabiliyor. Uykuya geçiş sırasında salınan alfa dalgaları, yaratıcılığınızın en üst seviyede olmasını dolayısıyla evreni daha iyi algılayabilmenizi, beyninizi daha iyi yönetebilmenizi ve farkındalık seviyenizi artırabilmenizi sağlıyor
Aynı zamanda pozitif düşünce gücünü harekete geçirmek için uygulayacağınız teknikler ve meditasyon için uygun bir ortam hazırlamak adına öncelikle beyin dalgalarınızın frekansını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Uykuya geçiş sırasında, uyanık kalmayı başarabilmek için hazır metotlar bulunmakta iken bunun için kişisel bir teknik keşfederek her zaman onu uygulayabilmeniz de mümkün olmakta.
Mutlu Yaşamın Sırları
Çevre koşulları ve hayatımız gün geçtikçe değişiyor ve günümüzde bu değişim ayak uydurulamaz bir hıza ulaşmış durumda. Pozitif düşünce gücü teknikleri bu uyum için ihtiyaç duyduğumuz yöntemlerin genelini kapsar. Bu tempo zaman zaman hızlı karar vermemizi seçimlerimizi buna göre şekillendirmemiz için bizi zorla. Sonucunda stres, iç çatışma, moral bozukluğu, tahammülsüzlük, tatminsizlik, motivasyon düşüklüğü gibi sorunlarla karşı karşıya kalırız.
Bugünün sorunlarıyla çevrilmiş bir kişinin kendi yarattığı sorunları aynı altyapı ve fikirle çözmesi imkansızdır. Pozitif düşünce gücüyle mutlu yaşamın sırlarını keşfetmek için yeni teknikler denemelidir. En önemli yöntem kendinle barışık olmaktır. Kendinize sorular sorup neyi istediğinizi neyi elde ettiğinizde mutlu olacağını belirlemektir. İdealist olmak da çok önemlidir.