Submit Face book
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

7 BÜYÜK BİLİM ADAMINA GÖRE EVRENİN YARATILIŞI


7 BÜYÜK BİLİM ADAMINA GÖRE EVRENİN YARATILIŞI konusu, BİLGİ PAYLAŞIMI forumunda tartışılıyor.
#1
Evrenin nasıl yaratıldığı, tarih boyunca her zaman tartışma konusu olmuştur. Birçok bilim adamı değişik tezler ileri sürmüş, konu felsefeciler arasında da hep tartışılmıştır. Bilim dünyasının 7 büyük ismi ise evrenin bir yaratıcı tarafından yaratıldığını düşünüyordu. İşte o 7 süper beyin ve evrenin yaratılışına dair inançları:

gok-bilimcilere-gore-evren-yavas-yavas-o...7891_o.jpg

Isaac Newton (1642-1727):
Newton, bilimde çığır açan buluşlarının yanı sıra, ateizmi reddeden ve Yaratılış’ı savunan ciddi eserler yazmış, "Yaratılış tek bilimsel açıklamadır." düşüncesini savunmuştur. Newton, mekanik evrenin, kendi deyimiyle "hiç durmaksızın çalışan dev saatin" ancak güçlü ve üstün, akıl sahibi bir Yaratıcı’nın eseri olabileceği gerçeğine inanıyordu.

Galileo Galilei (1564-1642):
Galileo Galilei, teleskop kullanarak gökyüzüne bakan ilk kişidir. Galilei, hem Dünya'nın yuvarlak olduğunu söylemiş, hem de Ay'daki karanlık bölge, krater ve tepeleri ilk ortaya çıkaran kişi olmuştur. Bilime yaptığı bu büyük hizmetlerle tarihte önemli bir yeri olan Galilei, duyuların, konuşma yeteneğinin ve zekânın insanlara Allah tarafından verildiğine ve bunların en iyi bir şekilde kullanılması gerektiğine inanıyordu. Doğanın bir Yaratıcı tarafından tasarlandığının her haliyle açık olduğunu savunuyordu. "Tabiat, hiç şüphesiz Allah'ın hiç vazgeçemeyeceğimiz, okunması gereken diğer bir kitabıdır." diyen Galilei, Allah'ın kitapları ile yarattıkları arasında hiçbir çelişki olamayacağını, çünkü her birinin Allah tarafından yaratıldığını söylüyordu.

Johannes Kepler (1571-1630):
“Tabiat kitabına göre biz astronomlar, Yüce Allah'ın din adamları olduğumuzdan, bizim Allah'ın şanını konuşmamız gerekir.”
Astronomi biliminin kurucusu olan Kepler, gezegenlerin hareketlerini, güneş sisteminin uzaklığını hesaplamış ve yıldız hareketlerinin haritasını gösteren ilk astronomik takvimi yayınlamış büyük bir bilim adamıdır.

Michael Faraday (1791-1867):
Zamanının en büyük fizikçisi olarak tanınan Faraday, özellikle elektrik ve manyetizmanın gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır. Faraday'ın sadece fizik değil, kimya alanında da bilime büyük katkıları olmuştur.
Faraday, bir Yaratıcı'nın varlığına ve din ile bilimin uyum içinde olduklarına inanan bir bilim adamıydı. "Dünyayı tek bir Yaratıcı yarattığına göre, bütün tabiat bir bütünün parçaları olmalı" diye düşünen Faraday, bu prensipten yola çıkarak, elektrik ve manyetizmanın birbirleriyle ilgili olduğu sonucuna varmıştı.

Gregory Mendel (1822-1884):
Mendel kanunları olarak bilinen 3 genetik kanununu bulan ünlü bilim adamı, kalıtımın prensiplerini ortaya koyan kişi olarak tarihe geçmiştir. Mendel'in kalıtım prensipleri, evrim teorisinin geçersizliğini ortaya koyan en önemli bilimsel dayanaklardan birisi olmuştur.
Kendi bulduğu kalıtım prensipleri bir yandan evrim teorisini çürütürken, diğer yandan Mendel kişisel olarak da tesadüflerin dünyayı oluşturamayacağına, her şeyi olduğu gibi, dünyayı da Allah'ın yarattığına inanan bir din adamıydı.

J.J. Thomson (1856-1940):
Elektronun varlığını ilk ortaya çıkaran (1897) J.J.Thomson,  Cambridge Üniversitesi'nde fizik profesörüydü. Güçlü bir inancı olan Thomson'un, bilimin ulaştığı sonuçların Allah'ın varlığını gösterdiğini ifade eden sözleri şöyledir: “Bilim kalesinin yüksek zirveleri, Allah'ın muhteşem işlerini gösteriyor.”

Albert Einstein (1879-1955):
Çağımızın en önemli bilim adamı olan Albert Einstein, aynı zamanda Allah'a olan inancı ile de tanınmaktadır. Bilimin dinsiz olamayacağını savunan Einstein'ın din ve bilimle ilgili bir sözü şöyledir:
“Derin bir imana sahip olmayan gerçek bir bilim adamı düşünemiyorum. Bu durum şöyle ifade edilebilir: Dinsiz bir bilime inanmak imkânsızdır.”
Einstein, evrenin tesadüflerle oluşamayacak kadar harika bir düzene sahip olduğuna ve evrenin üstün akıl sahibi bir Yaratıcı tarafından yaratıldığına inanıyordu. Yazılarında Allah'a olan inancından sıkça söz eden Einstein için, evrendeki doğal düzenin harikalığı son derece önemliydi. Daha önce de belirttiğimiz gibi, "Dinsiz bir bilim topaldır." sözleriyle Einstein, dinle bilimin nasıl ayrılamaz bir bütün olduğunu ifade etmiştir.

Adem Suad 

Kaynak:gencgelisim.com

Your Page Title #satışortaklığı
Ara
Cevapla
#2
Çok güzel bir yazıydı. Teşekkürler.
Bilim mutluluktur. Bilmek zenginliktir.
Ara
Cevapla
#3
Kısa ve özet bir yazı olmuş .Teşekkürler
favicon.jpgRuhsal Şeylerfavicon.jpg
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Her Şey 3'Te Geliyor, Çünkü 3-6-9 Evrenin Düzenidir! Emka 0 4,536 23-11-2018, Saat: 00:15
Son Yorum: Emka
  Doğum Tarihinize Göre Karmik Göreviniz Emka 0 11,382 18-11-2018, Saat: 20:15
Son Yorum: Emka
  Numerolojiye Göre Güneş Sayınızı ve Sizin İçin Ne İfade Ettiğini Keşfedin Emka 0 4,219 14-11-2018, Saat: 13:12
Son Yorum: Emka
  Yüksek Bilince Ulaşmanızı Sağlayacak 10 Büyük Gerçek Emka 0 3,220 08-11-2018, Saat: 14:44
Son Yorum: Emka
  Büyük Kozmik Kütüphane Akaşik Kayıtlar Emka 0 4,979 22-10-2018, Saat: 13:51
Son Yorum: Emka

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi