24-10-2017, Saat: 17:46
(Son Düzenleme: 24-10-2017, Saat: 17:47, Düzenleyen: EvrimBilge.)
"İnsanoğlu var olduğundan bu yana hep "güç sahibi olmak" ve "bu gücü elinde tutmanın" yollarını aramış, durmuş. Savaşlar, işgaller, emperyalizm ve daha sonra "para ve malın" en büyük güç olduğu bilgisi ile kapitalizm, hep "gücü" elinde tutmanın yolları olarak kullanılmış. Bütün bu izlenen yollar temelde başka insanların enerjisini çalmak ve göreceli olarak daha güçlü, daha kuvvetli olma isteğinin sonucu. Aslında özünde sadece kendi enerjisini yükseltmenin başka yolunu bilmemekten kaynaklanmış. Bu bağlamda bireysel olarak baktığımızda temelde 4 insan tipinin var olduğunu görüyoruz. Hepimiz bu 4 tiplemeden biri ya da birkaçıyız, çünkü şimdiye kadar öyle gördük, öyle öğrendik.
1. Grup: Korkutucular
Bu grup özellikle aile içinde çocuğa karşı ceza ve korku mekanizmasını kullananlardır."Eğer dersini çalışmazsan şöyle yaparım, böyle yaparım" diyerek çocuğun enerjisini çalmak ve sözde beslenmek isteyenler bu gruba girer.İşin ilginç yanı bu tiplerin bunu hep "sevgi" adı altında yapmaları ve buna gerçekten kendilerini inandırmalarıdır."Ben onun iyiliği için öyle dedim ya da öyle davrandım" çok duyulan sözler değil mi?
Bu gruba anne, baba, öğretmen, müdür, amir, patron vb. örnekler dahildir.Ya da arkadaşları arasında prim yapacağını zanneden çocuk veya gençler de bu gruptadırlar.
2. Grup: Acındırıcılar:
Bu grup "korkutuculara" karşı reaksiyon olarak kendilerini geliştirmiştir. Korkutucuların enerji çalma yöntemlerine cevap olarak "ben aslında onu kastetmedim, zaten ben hastayım, yaşlıyım ya da cahilim" gibi cevaplarla çaldırdığı enerjiyi tekrar geri kazanma isteğinde olanlardır. Bu yöntem "duygu sömürüsü" olarak bilinen bir yöntem olup, bu gruba özellikle dahil olanlar eziyet gören çocuk, memur, ihtiyar vb.dir.
Aslında gençliğinde "korkutucu" kimliktekiler, yaşlılıklarında "acındırıcı" kimliğe çok rahat dönerler.
3. Grup: Sorgulayıcılar:
Bu gruba özellikle aile içi ilişkilerde çok rastlanır."Dün neden iyi geceler denmedi, neden ders çalışılmadı, neden yapılmadı "vs.vs.vs Yine özellikle çocuğun çok maruz kaldığı ve aşina olduğu kalıplardır.Bu gruba yine ebeveynler, öğretmenler, görev gereği yaklaşımı ile savcılar, hakimler, polisler vb. girer.Özünde niyet yine kendini iyi ve güçlü hissetmek adına karşıdakinin enerjisiyle beslenmektir.
4. Grup: Mesafeliler:
Bu grup "sorgulayıcılara" reaksiyon olarak gelişen bir gruptur. Olaylara ve insanlara uzak kalmaya özel gayret göstererek hiç olmazsa "sorgulayıcıların" enerji hırsızlığından korunmak adına hep tutukturlar. Her zaman bir koruma mesafesi bırakırlar. Hiç olmazsa enerjilerini kaybetmemeye çalışırlar. Tehlike(!) geçinceye kadar da bu sessiz ve mesafeli hallerini sürdürürler.
Aslında hepimiz hayatımızın değişik evrelerinde bu 4 tip insanı oynarız. Durum ve şartlar hangi rolü gerektiriyorsa o kimliğe bürünürüz. Bazımızda özellikle bir grup özelliği baskındır. Bazımızda hepsi beraber çalışır.
Hepsinin ortak yanlışı "hayatımızı idame ettirecek enerjiyi başkalarından almamız gerektiği" bilgisidir.
Yeni Çağ öğretilerinde hedef bu yanlışı düzeltebilmek. Yaşam için gerekli enerjiyi bir ana kaynaktan alarak, kişilerle enerjetik menfaat alışverişini değil sadece sevgi enerjisini paylaşabilmek. Çünkü enerji vampirliği ile alınan enerji aynı mekanizma ile başkası tarafından da çalınacaktır. Bu hep böyle sürer gider. Gerçek bir sevgi gücü değil, kısa süreli enerji şişkinliklerinden ibaret kalacaktır. Ve insanlar bunu "güç" zannetmeye devam edeceklerdir.
Tekâmül, korkmadan kalbimizi sevgiye açabilmek ve başkalarını da sevgi enerjimizle güçlendirebilmektir.
Alıntı