Submit Face book
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

KLOSTROFOBİ BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ


KLOSTROFOBİ BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ konusu, HASTALIKLAR forumunda tartışılıyor.
#1
Klostrofobi, kapalı alanlarda kalma fobisi olarak tanımlanır.Fobisi olan kişiler kapalı ve küçük yerlere girmekten korkarlar,bu yerelere girdiklerinde panik atak geöirip nefessiz kalmaktan korkarlar. Bu fobi çocukluk dönemlerinde yaşanmış olan travmatik olaylardan kaynaklabilir. Bu kişiler bir ortamda kilitli kalmaktan dolayı da korku yaşarlar.

KLOSTROFOBİ BELİRTİLERİ:
Hastanın kendini bulunduğu ortamlarda kapana kısılmış gibi hissetmesi,duvarların üzerine geliyormuş gibi düşünmesi, bu durum için karakterizedir. Bunun dışında kişilerin bu ortamlarda kendini boğuluyormuş gibi hissetmesi oldukça sık görülür.
Vücutta terleme,havasız kaldığını hissetme,titreme,nefes darlığı ,çarpıntı,bayılacakmış hissi duyma,vücudun değişik bölgelerinde uyuşma ve karıncalanma,ağlama krizleri meydana gelebilir.Bu korkuların üst üste yaşanması halinde kişi buralardan uzak durmaya çalışır.

KOLOSTROFOBİ NEDENLERİ:
Bu fobinin tek bir nedeni yoktur. Çocukluk yada ergenlik çağında  yaşanmış olan kabul edilemeyecek olay klostrofobiye neden olabilir. Bu çocugun cezalandırılması için kapalı bir yere kilitlenmesi,bir filmde yada rüyada dörülen esirlikten etkilenme gibi olaylardan olabilir.Anne ve babaların fazla evhamlı olmaları korkularını kontrol edememeleri durumunda fobinin oluşmasına zemin hazırlarlar. Bundan etkilenen çocukların davranışlarında bunun yansıması görülmeye başlar.

KOLOSTROFOBİ TEDAVİSİ:
Kişinin günlük yaşamını kısıtlayacak,ruh sağlığını bozacak bir durum söz konusuysa,mutlaka doktora gidilmelidir.Tedavi öncesinde bu korkuların ne zaman başladığı,nasıl yaşandığı,sıklık miktarı belirtileri araştırılarak uygulanacak tedavi belirlenmelidir. Tedavi çoğunlukla psikoterapi yöntemi yoluyla uygulanır.Terapi sırasında korkuyu yenebilmek için alıştırmalar yapılır,korkularıyla yüz yüze gelme,kaygılarla mücadele çalışmaları ,düşünceleri kontrol altına alma çalışmaları yapılır.Bunun yanında hastaya gevşeme ve nefes alma egzersizleri verilir.Kolostrofobiye depresyon yada anksiyete bozukluğuna neden olmuşsa tedaviye ek olarak ilaç verilir.Antidepresan ilaçlar ve sakinleştiriciler kullanılarak hastanın tedavisi gerçekleştirilir.

klostrofobi%2Bbelirtileri%2Btedavisi.jpg

Your Page Title #satışortaklığı
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi