Submit Face book
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ses frekansının beyin üzerindeki etkileri


Ses frekansının beyin üzerindeki etkileri konusu, BİLGİ PAYLAŞIMI forumunda tartışılıyor.
#1
Çağımız teknoloji çağı...

Sağlık, eğitim, bilişim, spor, sanat, uzay... derken artık insanoğlu yeni bir konu üzerinde yoğunlaştı. Halen tam anlamıyla çözümlenemeyen sadece birkaç şeyden biri, "İNSAN BEYNİ".

Bilim insanları durmaksızın "beyin"in yapısını araştırmakta, deneyler yapmakta hergün yeni bir bilgiye ulaşmaktadırlar. Bu deneylerden biri olan, "Ses Dalgalarının İnsan Beynine Etkisi" bugünkü konumuz.
Ses dalgalarıyla insan beyni kontrol edilebilir mi? Daha kolay öğrenme sağlanabilir mi? Hafıza güçlendirilebilir mi?

Bilim insanları bunların yapılabileceği konusunda hemfikirler, nitekim geçmişte yapıldığını idda edenler bile var.
İşte o iddalardan birtanesi...

"Amerika-Irak Savaşı yıllarında Amerikan askerleri, Apachee tipi helikopterler ile Irak üzerinde uzun süreli uçuşlar yapıyorlardı. Ortaya atılan iddalara göre, helikopterlerin içinde özel bir cihaz çok düşük bir frekans ile sürekli olarak Irak topraklarına ses dalgaları yaymaktaydı. Bu ses dalgalarının amacı insan beynine etki ederek, hasar vermekti. Yine iddalara göre, Amerika hedefine ulaştı. Saddam Hüseyin’i koruyan özel birlikler bu "düşük frekanslı sürekli ses dalgaları"ndan etkilenerek vazifelerini unuttular bir diğer deyişle "şuursuzlaştırıldılar" ve sonuçta sokaktaki normal bir insandan farkları kalmadı."
Günümüzde ses dalgalarının insan beynine etkisi kanıtlanmış bir gerçekliktir. Hatta bilim insanları daha da ileri giderek insan beyninin hangi ses dalga boylarında nasıl çalıştığını deneyler yaparak öğrenmeyi başarmışlardır. Bunu küçük bir tablo ile görelim;

Beynimiz 4 dalga boyunda çalışır,

1-Delta Dalga Boyu: ( 1- 3 Hz ) Derin uyku ,berrak rüyalar.

2- Teta Dalga Boyu: ( 4 -7 Hz )Derin trans, meditasyon, odaklanma, güçlü hafıza.

3 -Alfa Dalga Boyu: ( 8 -12 Hz )Hafif trans , süper öğrenme, olumlu düşünce.

4-Beta Dalga Boyu: ( 13 -25 Hz ) Normal bilinç hali , stres , anksiyete.

Ses dalgaları vasıtasıyla beyni istenilen dalga boyuna götürmek mümkündür. Müzik binlece yıl öncesinden beri bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. İslam medeniyetlerinde akıl hastanelerinde hastalar müzikle tedavi edilirdi. Müziğin beyin üzerindeki etkisi kesindir. Yapılan araştırmalar bunu kanıtlamıştır. Mesela klasik müziğin IQ seviyesini bir kaç puan artırdığı yapılan deneylerle ispatlanmıştır.

frekans.jpg

Delta frekansı:
Rem uykusu için yani astral seyahatlerinin farkında olmak isteyenler için kullanılabildiği gibi. Bu frekansla bilinçli halde astral yolculuğa çıkabilmeyi sağlarsınız. Delta parlak fikirleri, en yavaş sağlayandır, genellikle derin uykuyu yaşatır. 1 frekansı ölüme en yakın hal, en derin uyku hali ve meditasyon halidir 0 noktası ise ölümdür. Insan Büyüme Hormon’unun yayımı tarafından refakat edilir yani sağlık için yararlı olan insan büyüme hormonunun açığa çıkmasına yardımcı olur. Sık aralıklarla program hazırlanıp iyileştirmek amaçlı derin bilince inmek için de kullanılır. Delta durumunun uyanıkken kazandırdığı bir diğer şey aynı zamanda şuursuz beyin faaliyetine bilinçli aklın akması için teşvik edici erişim fırsatı sağlar.

Theta frekansı: 
Rüyalı uyku etkisi yarattığı gibi uykularınızı da düzenler ve rüyalı uykular yaşamanıza da vesile olur. Rüyalarınızı hatırlamanızı sağlar ve böylece bilinçaltından rüyalar ile gelen mesajlarınızı ve uyarılarınızı bilirsiniz. Uyku düzenleme tedavilerinde de kullanılır. Theta frekansı daha yavaş parlak fikir durumu sağlar. Hafif uykuda rüya gördüğümüz zaman gibidir. O çoğunlukla uygulayanlar tarafından rüyalı bir uykudan uyanıldığındaki gibi gibi tarif edilir. Theta belli bir düzen ile sıklıkla uygulandığında, geçmiş zamana dair uzun-unutulmuş belleklere ulaşmayı her zerrede stresten ferahlamayı ve bellekleri geri çağırmayı sağlar. Bu "alacakaranlık" durumuna doğru arınmak ve hafızayı yenilemek tazelemek, hatırlamak adına öğrenmeyi geliştirir, hipnoz halidir yani.. ve daha az uyku uyumak gerektiği zamanlarda ihtiyaç olan dinlenmeyi uyanıkken de sağlamak için kullanılır. Psikolojik açıdan geliştirilmiş kapsamlı bir şekilde sağlıkta kalmayı dengelenmeyi sağlar, derin meditasyona sebep olabilir.

Alpha frekansı; 
Uyanık halde relax olabilmek için kullanılır, sadece gevşemeyi sağlar, rahatlatıp dinlendirir. Alfa parlak fikirleri, Beta durumunun hızına göre nazik bir şekilde kazandırır. Beta gibi hızlı şekilde kazandırmaz. Bu durumu dinlenerek, iyiliği ve yaratıcı enerjinin olumlu yanıyla uygulanması duyusunun akışını yüreklendirir. Alfa parlak fikir durumu ortaya koyar, problemlere çözüm yolu bulmak için düşünebilme adına idealdır. Görsel ögeler/imgeler eşliğinde de yaratıcılığımıza bir ağ geçidi oluşturur.

Beta frekansı: 
Yüksek konsantrasyon için uygulanır. Beta durumunda iken 15 frekansta bir kitabı okursanız kitabı daha kolay ve çabuk anlamanızı sağlıyor. Nefes egzersizleriyle yaptığımız konsantrasyondan çok daha fazla etkili şekilde beyin duruma uyumlanıyor. Beta parlak fikir durumu, akıl keskinini hale getirir ve odaklanma da tutar. Beyin kolayca, düzenleme bilgisini çözümleyebilir, öğrendiğiniz okuduğunuz şeyler de zorlanmadan algılar ve bağlantılarını çözersiniz ve yeni fikirler ve çözümler oluşturursunuz. Beta durumu, sınav hazırlığı için çok yararlıdır, Başka aktivitelerde de veya konuşma ve iletişim konusunda özgüven sağlar doğru ve etkili iletişim yeteneği kazandırır. Konsantrasyon için en yüksek düzeyde ve uyarılık sağlar.

Beyin İstenilen Dalga Boyuna Nasıl Getirilir?

Normal bir insan kulağı 20-20000 hz frekans aralığındaki sesleri duyabilir, fakat biz beyni 20 hz’den daha küçük bir frekansa getirmek istiyoruz. Bunun için özel bir yöntem kullanılır. Örneğin biz beynimizi 10 hz dalga boyuna getirmek istiyoruz bunun için bir kulağımıza 200 hz frekansta ses verirken, diğerine 190 hz frekansta bir ses dalgası gönderip beynimizi 10 hz dalga boyuna getirebiliriz.

Your Page Title #satışortaklığı
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kozmik Uyanışın 10 Yaşam Değiştiren Etkileri Emka 0 3,327 10-11-2018, Saat: 21:37
Son Yorum: Emka
  Aşırı Aktif Üçüncü Göz Semptomları Ve Yan Etkileri Emka 0 5,939 04-11-2018, Saat: 23:12
Son Yorum: Emka
  Beyin Kimyanızı Kontrol Edin: Dopamin Seviyenizi Yükselterek Strese Son Veren Yöntem Archilles 0 3,875 26-02-2018, Saat: 14:08
Son Yorum: Archilles
  Beyin Epifizi: Akla Dair Bir Bilmece Emka 0 3,228 16-11-2017, Saat: 15:11
Son Yorum: Emka
  Kavanozdaki Beyin EvrimBilge 0 2,638 10-08-2017, Saat: 19:02
Son Yorum: EvrimBilge

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi