Hırıstiyan dünyasında, yaklaşık 2’nci yüzyıldan bu yana şeytanın sayısı olarak bilinen 666 sayısının bir çeviri hatası olduğu ve şeytanı sembolize eden gerçek sayının 616 olduğu iddia edildi.
Bild gazetesinin haberine göre araştırmacılar, Yunanca orijinal metindeki rakamların yanlış çevrildiğini tespit ettiler. Vatikan uzmanları ise 666 sayısının yanlış olduğunun ispatlanması durumunda doğru sayının İncil’in bir sonraki baskılarında değiştirilebileceğini belirtiyor.
İlahiyatçıların ortaya attığı iddiaya göre şeytanın sayısı 666 değildi, Yuhanna İncili’nin Vahiy bölümünde geçen asıl sayı 616’ydı. Ancak Yunanca orijinal metnin yanlış tercüme edilmesi sonucu şeytanın sayısı 666 olarak bilindi.
Hıristiyan dünyasında, yaklaşık 2’nci yüzyıldan bu yana şeytanın sayısı olarak bilinen 666 sayısının bir çeviri hatası olduğu ve şeytanı sembolize eden gerçek sayının 616 olduğu iddia edildi. Bild gazetesinin haberine göre araştırmacılar, Yunanca orijinal metindeki rakamların yanlış çevrildiğini tespit ettiler. Vatikan uzmanları ise 666 sayısının yanlış olduğunun ispatlanması durumunda doğru sayının İncil’in bir sonraki baskılarında değiştirilebileceğini belirtiyor.
Hıristiyan aleminde 666 sayısı İncil’de Yunanna’nın "Vahiy" bölümünde (13-18) geçiyor. Yuhanna’daki vahiyde İncil’in Türkçe çevrisine göre, "Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Bu sayı bir insanı simgeler. Sayısı 666’dır" deniliyor.
İlahiyatçılar, İncil’de 6 rakamının insanı simgelediğini belirtirken, Hıristiyan inancına göre insanın 6’ncı günde yaratıldığına inanılıyor. Ancak peşpeşe sıralanan 6 rakamının ise şeytanı sembolize ettiği kabul ediliyor.
Hıristiyan ilahiyatçılar, burada geçen 666 sayısının "şeytan, Mesih karşıtı (Deccal) ve sahte peygamberin üçlü birliğinin gizli şifresi" olduğu yorumunda bulunuyorlar.
Şeytanın sayısı olarak bilinen 666 ise, aynı zamanda din ve özellikle de Hıristiyan karşıtlarının da kullandığı bir sembol olarak geçiyor. Bir çok filme de konu olan 666 sayısı aynı zamanda şeytana tapanlar tarafından da kullanılıyor.